Vacature | Manager Projecten

Vacature | Fulltime | Sappemeer – Groningen

 

Als Manager Projecten ben je verantwoordelijk voor de productie en levering van unieke deuren en luiken op luxe superjachten maar ook liften en deuren op marine schepen. Het betreft een belangrijke functie op het snijvlak van techniek, commercie en organisatie, waarin je schakelt tussen internationale klanten, leveranciers en je collega’s. Je brengt professionaliteit en structuur aan in de projecten die je van A-tot-Z leidt.

 

Regelmatig ondersteun je de directie gedurende de salesfase, bijvoorbeeld door het maken van kostprijs calculaties of het voorbereiden van offertes. Gemiddeld leidt je ongeveer tien projecten tegelijk, allemaal in verschillende stadia. De duur van de projecten varieert van enkele weken tot enkele maanden.

 

MEER OVER DE FUNCTIE

Zodra een offerte akkoord is ben jij het aanspreekpunt voor de klant en de toeleveranciers. Indien noodzakelijk bezoek je zelf klanten waarbij je soms ook bezoeken in het buitenland hebt. Je maakt een projectplan en zorgt dat de engineer (je collega) de tekeningen (2D en 3D) uitwerkt. Je bewaakt klantspecificaties, organiseert inkoop bij externe leveranciers en leidt het project naar de oplevering bij de klant. De productie wordt grotendeels uitbesteed en jij bent verantwoordelijk voor deze uitbesteding, waarbij je bij de keuze van de toeleverancier rekening houdt met prijzen, levertijden, kwaliteitseisen en de productievolgorde.

Het leveren van kwaliteit producten bij Newthex is essentieel en jij bent verantwoordelijk voor de benodigde certificeringen, zoals lascertificaten of een FAT test. Je bewaakt planningen en budgetten en maakt voortgangsrapportages voor de directie. De verantwoordelijkheid voor het resultaat van het project ligt bij jou, zowel op financieel gebied als op het gebied van levertijden.

 

EEN KIJKJE OP DE AFDELING

 

WIE BEN JIJ:

Als manager projecten ben je een gedreven schakel tussen klant, engineering en toeleveranciers. In jouw werk ben je zelfstandig, verantwoordelijk, gestructureerd en op samenwerking gericht. Je hebt gevoel voor commercie met name aan de inkoopzijde en bent alert op meer- en minderwerk. Vanuit een helicopterview bewaak je de grote lijnen, maar je hebt tevens oog voor belangrijke details. Door jouw technische kennis en ruimtelijk inzicht kan je projecten efficiënt uitvoeren en zelfstandig begeleiden. Je komt snel tot de kern van de zaak en bent het gewend om resultaat- en oplossingsgericht te werken. Je staat stevig in je schoenen en weet op prettige wijze zaken van mensen gedaan te krijgen. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving en ben je reisbereid.

 

PRODUCTEN DIE JIJ STRAKS KUNT MANAGEN

 

OM TE SOLLICITEREN HEB JE:

  • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde technische opleiding.
  • Ervaring als manager in een professionele internationale projectenorganisatie.
  • Beheers je de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
  • Je beschikt over praktische technische kennis.

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Newthex kent korte lijnen, en een informele maar professionele werksfeer. Elke collega heeft direct invloed op het resultaat van het bedrijf waardoor gedrevenheid en passie worden gecombineerd met verantwoordelijkheidsgevoel. Uiteraard hoort een uitstekend salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden bij jouw dienstverband.

 

WERKLOCATIE

Je bent werkzaam vanaf het Newthex kantoor te Sappemeer, naast het kantoor is ook de fabricagehal gesitueerd waar de Newthex producten worden samengesteld.

 

CONTACTINFORMATIE

Wil je solliciteren of heb je vragen over bovenstaande functie? Neem dan contact op met Johan Troelstra van Newthex per mail of bel 0598-361 660

 


Newthex accepteert geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Er is geen vergoeding verschuldigd indien een kandidaat wordt aangenomen, welke ongevraagd verzonden is. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.